DET BEHØVER DU
½ kg gulerødder i skiver
1 løg i tykke skiver
25 g smør
½ sksp salt
½ tsk friskkværnet peber
2 kviste timian
1 l grønsagsbouillon
½ dl ris
1 spsk citronsaft
1 spsk ingefærsaft (pres 2 spsk revet ingefær mellem 2 skeer)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Svits gulerødder og løg i smør ved jævn varme i ca. 20 min. Krydr med salt, peber og timian.
Tilsæt grønsagsbouillon og ris. Kog yderligere 20 min, til gulerødderne er møre.
Blend eller purer suppen og hæld den tilbage i gryden. Smag suppen til. Suppen serveres med en hot rød salsa eller krydret yoghurt:
Hot rød salsa: 1 finthakket rød chili, 1 finthakket rødløg, saften af en lime og hakket frisk koriander.
Krydret yoghurt: 1 dl 10 % yoghurt naturel, 2 spsk persille, salt og peber.