Sol over Lammefjorden (gulerodssuppe)

KILDE: Kulturnatten 14. oktober 2005

DET BEHØVER DU

½ kg gulerødder i skiver
1 løg i tykke skiver
25 g smør
½ sksp salt
½ tsk friskkværnet peber
2 kviste timian
1 l grønsagsbouillon
½ dl ris
1 spsk citronsaft
1 spsk ingefærsaft (pres 2 spsk revet ingefær mellem 2 skeer)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Svits gulerødder og løg i smør ved jævn varme i ca. 20 min. Krydr med salt, peber og timian.
Tilsæt grønsagsbouillon og ris. Kog yderligere 20 min, til gulerødderne er møre.
Blend eller purer suppen og hæld den tilbage i gryden. Smag suppen til. Suppen serveres med en hot rød salsa eller krydret yoghurt:
Hot rød salsa: 1 finthakket rød chili, 1 finthakket rødløg, saften af en lime og hakket frisk koriander.
Krydret yoghurt: 1 dl 10 % yoghurt naturel, 2 spsk persille, salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk