DET BEHØVER DU
3/4 kg hvid fisk i tykke skiver fx torsk, kuller eller sej
2 laurbærblade og lidt peberkorn
2 løg i skiver
25 g smør
4 tomater i både
4 syltede agurker i skiver
2 spsk kapers
50 g sorte oliven
1/2 citron, skrællet og skåret i tynde skiver
1 bdt. hakket persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring fisken i kog i ca. 1 1/2 l koldt vand i en stor gryde. Fjern skummet og tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade og lad fisken simre til den er mør ca. 12 min. Tag fisken op og hold den varm. Kog evt. bouillonen ind til lidt kraftigere smag. Sauter løgene i smør i en stor gryde til de er klare, tilsæt tomater og sauter yderligere 5 min. Tilsæt agurker, kapers og fiskesuppen og lad det koge 10 min. Pluk fisken lidt fra hinanden og varm forsigtigt fiskestykkerne i suppen. Læg oliven og citronskiver i hver tallerken og hæld suppe over. Drys med persille og spis brød eller pirogger til.
Tips:
Få gerne fiskehovedet med fra fiskehandleren og kog det med i suppen for at give smag.
Grønsager per person: ca. 175 g