Solyanka suppe med fisk

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

3/4 kg hvid fisk i tykke skiver fx torsk, kuller eller sej
2 laurbærblade og lidt peberkorn
2 løg i skiver
25 g smør
4 tomater i både
4 syltede agurker i skiver
2 spsk kapers
50 g sorte oliven
1/2 citron, skrællet og skåret i tynde skiver
1 bdt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring fisken i kog i ca. 1 1/2 l koldt vand i en stor gryde. Fjern skummet og tilsæt salt, peberkorn og laurbærblade og lad fisken simre til den er mør ca. 12 min. Tag fisken op og hold den varm. Kog evt. bouillonen ind til lidt kraftigere smag. Sauter løgene i smør i en stor gryde til de er klare, tilsæt tomater og sauter yderligere 5 min. Tilsæt agurker, kapers og fiskesuppen og lad det koge 10 min. Pluk fisken lidt fra hinanden og varm forsigtigt fiskestykkerne i suppen. Læg oliven og citronskiver i hver tallerken og hæld suppe over. Drys med persille og spis brød eller pirogger til.

Tips:
Få gerne fiskehovedet med fra fiskehandleren og kog det med i suppen for at give smag.
Grønsager per person: ca. 175 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk