DET BEHØVER DU
Jeg regner spidskål for den fornemmeste af vores hovedkål. Den har en særlig sprødhed, en smuk facon, en tilpas afdæmpet skarphed i sin kålsmag og desværre en kort sæso. Tilberedningen skal være enkel og nænsom, så den sarte smag og sprødheden bevares.
Tilbehør
1 spidskål i grove stykker
1 lille fennikel i grove stykker
2 gulerødder i grove stykker
3 fed fintsnittet hvidløg
En lille klat smør (20 g)
Persille eller dild
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg grønsagerne i en sauterpande med lidt vand ved, drys med salt og sæt fuld varme under og læg tætsluttende låg på. Grønsagerne skal dampes knap møre. Imens smeltes smørret i en lille gryde eller et ståldecilitermål med hvidløget.
Vend hvidløgssmør og krydderurter med grønsagerne og server straks med nye kartofler til sommerens retter med lyst kød, fjerkræ eller fisk.