Sommerkålgryde med hvidløg

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Jeg regner spidskål for den fornemmeste af vores hovedkål. Den har en særlig sprødhed, en smuk facon, en tilpas afdæmpet skarphed i sin kålsmag og desværre en kort sæso. Tilberedningen skal være enkel og nænsom, så den sarte smag og sprødheden bevares.

Tilbehør
1 spidskål i grove stykker
1 lille fennikel i grove stykker
2 gulerødder i grove stykker
3 fed fintsnittet hvidløg
En lille klat smør (20 g)
Persille eller dild

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg grønsagerne i en sauterpande med lidt vand ved, drys med salt og sæt fuld varme under og læg tætsluttende låg på. Grønsagerne skal dampes knap møre. Imens smeltes smørret i en lille gryde eller et ståldecilitermål med hvidløget.
Vend hvidløgssmør og krydderurter med grønsagerne og server straks med nye kartofler til sommerens retter med lyst kød, fjerkræ eller fisk.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk