Speltbrød med yoghurt

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

1 STK. CA. 850 G
TILBEREDNINGSTID: CA. 15 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

10 g gær (1⁄5 pakke)
3 dl vand
1 dl yoghurt naturel
1 spsk groft salt
ca. 550 g sigtet speltmel evt. halvt sigtet speltmel/halvt hvedemel (8 dl)
pensling: 20 g smør (2 tsk)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i vandet. Tilsæt yoghurt, salt
og ca. 3⁄4 af melet. Ælt ingredienserne sammen til en dej
under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være ret fugtig,
men smidig. Lad den hæve tildækket 12 timer i køleskab.
Ælt dejen igennem til den er glat og blød, tilsæt evt.
mere mel. Form brødet og sæt det på bageplade med bagepapir.
Lad brødet efterhæve ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Sæt brødet nederst i ovn og bag det 15 min. ved
250°C. Skru ned til 200°C og bag det yderligere 20-25
min. Brødet er færdigbagt, når det lyder hult ved bank på
undersiden. Pensl med smeltet smør på brødets overflade,
mens det er varmt. Afkøl på rist.
TIP Brødet kan efterhæve i brødkurv. Drys kurven med
mel. Form dejen til et rundt brød og læg den i kurven til
efterhævning.Vend dejen forsigtigt ud på bageplade med
bagepapir og bag brødet.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk