Sprøde gulerødder med valnødder

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Kend din gulerod på smagen. Nogle gulerødder er sprøde og saftige og har en let sødlig smag, mens andre kan have en kraftigere og lidt bitter smag. De sødlige gulerødder er bedst til salat og til at gnave, mens de bitre typer egner sig til at koge eller dampe. Så smag på gulerødderne, før du beslutter, hvad de skal bruges til.

Forret
8 slanke gulerødder
2 spsk lys vineddike
2 spsk vand
2 tsk sukker
Sort peber
2 tsk valnøddeolie
1 fed presset hvidløg
8 valnøddekerner, hakkede
10 radiser, i tykke skiver
1/2 bdt. snittet purløg
4 skiver lyst brød

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær gulerødderne i lange tynde flager med en kartoffelskræller. Kom gulerodsflagerne i en gryde med vand, vineddike, sukker og groftkværnet sort peber. Læg låg på og kog væden væk under rask varme. Lad flagerne køle lidt af og bland olie med hvidløg og hakkede valnøddekerner og vend det med gulerødderne. Drys med radiseskiver og purløg.
Rist brødet på en tør pande og server det til salat.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk