Spyd med gris og grønt

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Nemme spyd til grillen. Mørbradkødet har den fordel frem for andre udskæringer af svinekød at tilberedningstiden nærmest er den samme som for grønsagerne.

8 træspyd
1 svinemørbrad i kvarte og dernæst i 2 cm stykker
1 spsk olivenolie
1 spsk dijon sennep
1 spsk finthakket rosmarin
3 fed knust hvidløg
1 courgette i kvarte og dernæst i 2 cm stykker
200 g cherrytomater
2 auberginer i skiver på langs
2 spsk pesto

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg træspydene i vand. Læg kødet i et fad, bland med olivenolie, sennep, rosmarin, hvidløg, 1 spsk salt og groftkværnet peber. Vend courgetterne med kødet. Sæt kød, courgetter og cherrytomater skiftevis på spydene. Pensl auberginerne med pesto på begge sider. Grill spydene på alle sider 5-6 min. i alt, og grill aubergineskiverne på begge sider – ca. 2 min. på hver side. Server med nye kartofler og evt. en skål salat.
Grønsager per person: ca. 225 g

Tips: Peberfrugter, blancheret bladselleri eller fennikelstykker og rå artiskokbunde kan også grilles på spyd.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk