DET BEHØVER DU
Nemme spyd til grillen. Mørbradkødet har den fordel frem for andre udskæringer af svinekød at tilberedningstiden nærmest er den samme som for grønsagerne.
8 træspyd
1 svinemørbrad i kvarte og dernæst i 2 cm stykker
1 spsk olivenolie
1 spsk dijon sennep
1 spsk finthakket rosmarin
3 fed knust hvidløg
1 courgette i kvarte og dernæst i 2 cm stykker
200 g cherrytomater
2 auberginer i skiver på langs
2 spsk pesto
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg træspydene i vand. Læg kødet i et fad, bland med olivenolie, sennep, rosmarin, hvidløg, 1 spsk salt og groftkværnet peber. Vend courgetterne med kødet. Sæt kød, courgetter og cherrytomater skiftevis på spydene. Pensl auberginerne med pesto på begge sider. Grill spydene på alle sider 5-6 min. i alt, og grill aubergineskiverne på begge sider – ca. 2 min. på hver side. Server med nye kartofler og evt. en skål salat.
Grønsager per person: ca. 225 g
Tips: Peberfrugter, blancheret bladselleri eller fennikelstykker og rå artiskokbunde kan også grilles på spyd.