Stegt and med æbler og svesker

DET BEHØVER DU

1 and på ca. 3.kg.
Ca. 2 spsk. groft salt
Peber
4 æbler
150 g. svesker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fjern indmad og fjer, samt det overflødige fedt ved andegumpen.

Skær hals og vingespidser af. Dupanden tør ud- og indvendigt med køkkenrulle. Gnid salt og peber indvendigt og udvendigt. Del æblerne i kvarte og fjerne kernehus. Put de udskarne æbler og sveskerne op i anden, og luk den med kødnåle. Læg anden på brystet i ovenen på en rist over en bradepande. Sæt den nederst i ovenen ved 175 grader i ca. et kvarter. Hæld det fedt der er smeltet ned i bradepanden fra, så det ikke bruner, og vend så anden om, så den ligger på ryggen. Hæld lidt vand i bradepanden. Beregn ca. 45 min. pr. kilo til selve stegningen. Stik med en kødnål i låret, og når saften er klar, er kødet gennemstegt.

Efterbrun anden ved 225 grader eller ved grill, hvis den ikke har fået nok farve. Tag anden ud af ovenen og lade den hvile ca. 15 min. før den skæres ud.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk