Stegt lever med peberfrugt og soltørret tomat

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Stegt kalvelevers karakteristiske smag kræver modspil fra et tilbehør med masser af smag, med nogen sødme og en smule syre. Kalvelever skal efter min, overbevisning ikke steges for hårdt. Hvis den giver efter for et let tryk, når den er stegt, vil leveren stadig være svagt rosa inden i.

Middagsret
4 skiver kalvelever
2 spsk mel
2 spsk olivenolie
4 røde grillede peberfrugter* i strimler
1 håndfuld soltørrede tomater i strimler
3 fed finthakket hvidløg
1 kvist estragon
1 glas hvidvin

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vend lever med mel krydret med salt og peber. Steg den 2 min. på hver side i olivenolie på en tefolpande og hæld vin og øvrige ingredienser på panden. Tag leveren op, hold den varm og lad vinen koge lidt ind for kraftig varme.
Server med nye kartofler og en skål grøn salat.

*Peberfrugter vendes under ovnens grill, på en stegegaffel over en gasflamme eller på havegrillen, til de er helt sorte. Kom dem i en plastpose til de er afkølede. Fjern skindet og kernerne og skær dem i strimler.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk