Stegt sild i øl, eddike og korianderfrø

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

6-8 dobbelte sildefileter
1 dl rugmel
2 spsk karry
smør til stegning
Marinade
1 dl æbleeddike
2 dl øl
1/2 dl olivenolie
2 spsk konc. tomatpure
2 skalotteløg i tern
2 laurbærblade
1 tsk knust peber
1 spsk korianderfrø
1 spsk sennepskorn
2- 3 spsk rørsukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Drys sildene med lidt salt og peber på kødsiden og fold dem. Vend rugmel sammen med karry og lidt salt på en stor tallerken og vend sildene heri. Steg dem i smør på begge sider, ca. 2 min. på hver side og læg dem taglagt i et fad. Kog alle ingredienser til marinaden op og lad marinaden koge 2 min. Smag til med salt, peber og evt. mere sukker. Hæld marinaden over sildene mens den er varm og lad dem trække til de kolde.
Sildetips Kan spises 2-3 timer efter de er marineret og kan fint holde sig i et par dage i marinaden. Man kan evt. folde sildene om hakket persille eller drysse med hakket persille ved serveringen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk