Syltede citroner

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

6 økologiske citroner
salt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vask citronerne grundigt og skær top og bund af dem. Lav 8 snit fra top til bund, uden dog at skære helt igennem ved bunden. Drys rigelig salt ind i snittene og læg citronerne i to syltetøjsglas, der først er skoldede i kogende vand. Hæld citronerne over med vand. Hæld vandet fra og mål det af. Tilsæt 10 % salt, dvs.10 g salt pr. dl vand. Bring saltlagen i kog og lad den køle helt af, og hæld den over citronerne.

Tips
Lad citronerne stå mørkt og køligt en måneds tid, før du begynder at bruge af dem. Det er en smagssag, om man kun anvender skallen fra citronerne eller skærer hele citronen i både. Skyl dem godt før du bruger dem i retter med lam, kylling eller fisk. Man kan også hakke citronskallen fint og bruge den i brøddej.

Grønsager pr. person: ca. 150 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk