Tærte med tang og kartofler

DET BEHØVER DU

Tærtedej

  • 100 g koldt smør

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)

  • ½ tsk fint salt

  • ½ spsk koldt vand

Fyld

  • 1½ dl klippet tørret tang , â…” savtang og â…“ langfruktig klørtang (totalt 18g)

  • 1 liter vand

  • 3 æg

  • 2½ dl syrnet naturel 0,5%, ,mælkeprodukt

  • 3 små knuste fed hvidløg

  • 1 tsk tørret rosmarin

  • ½ tsk groft salt

  • friskkværnet peber

  • 400 g kartoffler

  • 75 g Revet ost til gratinering

SÅDAN SKAL DU GØRE

Dej: 
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet indtil det ligner revet ost.
Tilsæt salt og vand. Saml hurtigt dejen og tryk den ud i en tærteform (ca. 22 cm i diameter).
Stil den tildækket i køleskabet i mindst 1/2 time. Forbag bunden midt i ovnen.
Fyld: 
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og skær dem i mindre stykker.
Udblød tangen i vand i ca. 20 min. Hæld vandet fra, og blancher tangen i ca. 5 min.
Lad tangen afdryppe i en si.
Pisk æg, det syrnede produkt, hvidløg, rosmarin, salt og peber sammen.
Tilsæt tang og kartofler, og hæld blandingen i den forbagte tærtebund.
Bag tærten midt i ovnen. Tag den ud efter ca. ½ time og drys osten på.
Bag tærten den resterende tid – til osten er gylden. Lad tærten hvile i ca. 10 min., og server den sammen med salat.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk