Tarte tatin med skalotteløg – Frédéric Terrible

KILDE: http://www.terrible.dk/

DET BEHØVER DU

10 stk. skalotteløg

3 spsk. olivenolie

3 spsk. akaciehonning

1 spsk. balsamico eddike

1 kvist timian

300 g butterdej

Salt og peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pil skalotteløg og skær dem i halve på langs.

Varm olivenolie på en stor pande, der kan gå i ovnen. Steg løgene med skærefladen nedad ved medium varme i ca. 5 minutter, til de lige er begyndt at brune.

Tilsæt akaciehonning, balsamico eddike, salt, peber og blade fra timiankvistene og steg videre i ca. 5 minutter, til skalotteløgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje, så det ikke brænder på.

Arranger skalotteløgene i en stjerne på panden. Rul butterdejen ud til en cirkel, der er lidt større end selve panden.

Prik den godt med en gaffel og læg den over skalotteløgene. Bag tærten i ovnen i 30 minutters tid ved 200 grader.

Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle i 5 minutter.

Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend forsigtigt det hele på hovedet i en hurtig bevægelse, så tærten ender på tallerkenen med butterdejen nederst.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk