DET BEHØVER DU
10 stk. skalotteløg
3 spsk. olivenolie
3 spsk. akaciehonning
1 spsk. balsamico eddike
1 kvist timian
300 g butterdej
Salt og peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
Pil skalotteløg og skær dem i halve på langs.
Varm olivenolie på en stor pande, der kan gå i ovnen. Steg løgene med skærefladen nedad ved medium varme i ca. 5 minutter, til de lige er begyndt at brune.
Tilsæt akaciehonning, balsamico eddike, salt, peber og blade fra timiankvistene og steg videre i ca. 5 minutter, til skalotteløgene er fint glaserede og brune. Hold godt øje, så det ikke brænder på.
Arranger skalotteløgene i en stjerne på panden. Rul butterdejen ud til en cirkel, der er lidt større end selve panden.
Prik den godt med en gaffel og læg den over skalotteløgene. Bag tærten i ovnen i 30 minutters tid ved 200 grader.
Tag tærten ud af ovnen og lad den afkøle i 5 minutter.
Dæk panden med en stor tallerken eller et fad, og vend forsigtigt det hele på hovedet i en hurtig bevægelse, så tærten ender på tallerkenen med butterdejen nederst.