Tarte tatin

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

3 3/4 dl hvedemel
2 spsk. sukker
175 g smør
6 spsk. yoghurt 10%

FYLD:
125 g smør
3 3/4 dl sukker
11 gode faste syrlige æbler, skrællede og i både –
1 pisket æg til pensling

Server med Creme fraiche eller yoghurt 10 %

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom mel, sukker og smør i en foodprocessor og kør til det er jævnt og grynet (som revet parmesan) Tilsæt yoghurt og kør til dejen samler sig.

Sæt dejen på køl i mindst et par timer – gerne til dagen efter.

Fyld:
Smelt smørret i en pande
Hold 2 spsk. sukker tilbage.

Drys resten af sukkeret over smørret og varm under svag varme til sukker begynder at blive opløst og mikset begynder at boble – ca. 5 min.

Fjern det fra varmen og arranger så mange af æblerne i panden, som du kan få plads til.
Drys med de to spsk. sukker.
Sæt panden over for jævn varme og kog til der er dannet smuk lysebrun sirup omkring æblerne – ca. 45 min.
Efterhånden som æblerne skrumper lægges friske æblestykker ned i panden.
Lad fyldet køle af i panden.

Rul dejen ud så den kan dække panden og læg den over de afkølede æbler.
Pensl med æg. Sæt den i ovnen ved 200 grader og bag til dejen er smuk brun og blank ca. 30 min.
Tag den ud og lad den hvile lidt før den vendes over på et fad og hviler yderligere 30 min. før den serveres lun med kold creme fraiche.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk