Thailandsk Oksekødssalat

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rækker til 2 som middagsret
200 g mørt oksekød, gerne mørbrad
1/2 tsk knust sort peber
1 spsk olie til stegning
1 spsk østerssauce
4 skalotteløg i tynde strimler
5 spsk saft af lime
2 spsk fishsauce
1 tsk sukker
1/2 hakket frisk chili
1 bdt. forårsløg i tynde strimler
1 bdt. koriander, mynte eller basilikum (evt. lidt af hver)
1 agurk, halveret, udkernet og skåret i tynde skiver
2 tomater i tynde små både
1/2 romainesalat i grove stykker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Gnid kødet med groft peber og pensl med østerssauce. Lad kødet trække ½ time ved stuetemperatur. Dup kødet tørt og steg det i olie 2-3 min. på hver side på en varm slip-letpande. Kom skalotteløgene på panden og steg dem til de er møre. Skær kødet i tynde strimler når det er blevet koldt.
Rør en marinade af limesaft, fishsauce, sukker og chili.
Vend kød, skalotteløg, forårsløg og krydderurter i marinaden. Anret agurker, tomat og salat på et stort fad og arrangér kødet i midten. Pynt med korianderblade.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk