DET BEHØVER DU
Rækker til 2 som middagsret
200 g mørt oksekød, gerne mørbrad
1/2 tsk knust sort peber
1 spsk olie til stegning
1 spsk østerssauce
4 skalotteløg i tynde strimler
5 spsk saft af lime
2 spsk fishsauce
1 tsk sukker
1/2 hakket frisk chili
1 bdt. forårsløg i tynde strimler
1 bdt. koriander, mynte eller basilikum (evt. lidt af hver)
1 agurk, halveret, udkernet og skåret i tynde skiver
2 tomater i tynde små både
1/2 romainesalat i grove stykker
SÅDAN SKAL DU GØRE
Gnid kødet med groft peber og pensl med østerssauce. Lad kødet trække ½ time ved stuetemperatur. Dup kødet tørt og steg det i olie 2-3 min. på hver side på en varm slip-letpande. Kom skalotteløgene på panden og steg dem til de er møre. Skær kødet i tynde strimler når det er blevet koldt.
Rør en marinade af limesaft, fishsauce, sukker og chili.
Vend kød, skalotteløg, forårsløg og krydderurter i marinaden. Anret agurker, tomat og salat på et stort fad og arrangér kødet i midten. Pynt med korianderblade.