Tomat-pebersauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Denne sauce får sin søde og koncentrede smag fra de bagte/grillede grønsager. Lav den en dag, hvor der alligevel er gang i ovnen eller havegrillen. Den kan holde sig 3 dage i køleskabet og er lige anvendelig til dampet fisk, stegt kød, som dip til grønsagsstave og som marinade til fisk, der skal grilles.

1/2 kg tomater i halve

2 vaskede løg
2 røde peberfrugter i kvarte
1 spsk olivenolie
1 tsk vineddike
En krydderurt efter eget valg
Evt. lidt cayennepeber

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200°. Kom tomater og de hele uskrællede løg i en smurt bradepande. Bag dem til løgene er helt bløde, ca. 40 min. Tag det ud af ovnen. Tænd ovnens grill. Læg peberfrugtstykkerne på en bagerist under grillen og grill dem, til skindet er helt sort. Lad dem afkøle lidt og træk så skindet af. Kom dem i en blender med de „smuttede” løg, tomater, olivenolie, vineddike, krydderurt og blend til en glat sauce og passér gennem en sigte. Smag til med salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk