Torta tenerina – Chokoladetærte

DET BEHØVER DU

Som vi fik den på kokkeskolen i Ferrara 5. maj 2011

2×12 stykker

300 g mørk chokolade
300 g smør
5 æg
160 g sukker
60 g hvedemel
Flormelis til at drysse over kagen
2 smurte forme ca 22 cm i diameter

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 170 grader
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad med smørret.
Del æggeblommer og hvider
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret
Pisk hviderne stive
Tilsæt den smeltede chokolade i en tynd stråle til æggesnapsen (blommer+sukker)
Vend melet i.
Fold hviderne i – 1/3 af gangen.
Fordel kagedejen i to smurte runde forme.
Bag dem 15 min.

Server med chantilycreme (flødeskum smagt til med sukker og vanilie – i Italien også blandet med
1/3 kagecreme)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk