TORTINO AL CIOCCOLATO – chokoladekage med flydende hjerte

DET BEHØVER DU

250 gr. mørk chokolade
200 gr. smør
300 gr. æg – ca. 4. stk (helst pasteuriserede)
250 gr. sukker
250 gr. mel
50 gr. kartoffelstivelse

Ganache
400 gr. mørk chokolade
200 gr. fløde

SÅDAN SKAL DU GØRE

Begynd med Ganache:
Hak chokoladen groft. Varm fløden til kogepunktet og rør den i chokoladen. Lad den køle af og fordel den i 8 ramekiner ca. 5 cm i diameter.

Chokoladekagerne:
Smelt smør og mørk chokolade over vandbad.
Pisk æg og sukker til det er hvidt.
Bland mel og kartoffelmel og kom det i en sigte
Bland forsigtigt skiftevis chokaleblanding og mel i de piskede æg.
Fordel 1/3 af dejen i de 8 ramekiner ca 5 cm i diameter.
Fordel hele ganachen i de 8 ramekiner.
Sæt dem i fryseren i 2 timer.
Lige inden servering fordeles resten af dejen i ramekinerne og de bages 10 min ved 200 grader.
Server med et drys flormelis, friske evt marinerede jordbær og måske en kugle vanilieis.

Er kagerne perfekt bagt skal der løbe smeltet ganache ud når man begynder at spise af sin kage – og måske smelter dine gæsters hjerte også….

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk