Valgflæsk

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Madakademiet

DET BEHØVER DU

Der er ikke meget kød på retten. Denne opskrift på valgflæsk er mere grøn end rød eller blå – og egner sig fortrinlig til at spise foran et valgprogram. Husk at spise brød til.

400 g fersk svinebryst – også kaldet flæsk, uden svær.
4 store kartofler i tern
1 laurbærblad
½ kg grønne bønner
25 g smør
1 stort løg i tern
4 gulerødder i tykke skiver
1 spsk sukker
1 bdt. hakket persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær flæsket i tern og gnid det med 1 spsk salt og lad det trække ½ time.
Bring flæsket i kog i en gryde i  1 l vand tilsat et laurbærblad og lad det koge 5 min.
Tag kødet op og lad det dryppe af. Kog kartoflerne i det samme vand i 5 min. og lad dem dryppe af.
Kog bønnerne knap møre i samme vand lige kort før retten skal serveres. Der skal stadig være bid i bønnerne.
Sautér løg og flæsketern i smør i en stegegryde, til de har taget lidt farve. Tilsæt gulerødder og sukker og sautér, til løgene er klare, og sukkeret begynder at karamellisere. Tilsæt kartofler og 3 dl af kogelagen.
Bland de frisk kogte bønner i retten og og varm den igennem, til så godt som al bouillon er opsuget. Smag til med rigelig friskkværnet peber og evt. salt.
Så er der valgflæsk – Servér med hakket persille og et godt brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk