Valrhona chokoladetærte

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

75 g mandler
150 g sukker
150 g smør
150 g chokolade med højt kakaoindhold
evt. 1 spsk. cognac
3 æg

Overtræk:
100 g chokolade med højt kakaoindhold
10 g smør

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor. Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.

Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt.

Rør chokolade sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét. Hæld dejen i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter og stil den i ovnen i 30-45 min. ved 175º på næstnederste ovnribbe.

Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet.

Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk