DET BEHØVER DU
75 g mandler
150 g sukker
150 g smør
150 g chokolade med højt kakaoindhold
evt. 1 spsk. cognac
3 æg
Overtræk:
100 g chokolade med højt kakaoindhold
10 g smør
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smut mandlerne og hak dem til fint mandelmel i en blender eller foodprocessor. Bland de hakkede mandler med sukker i en skål.
Smelt smør og chokolade over vandbad og afkøl lidt.
Rør chokolade sammen med sukker, mandler og evt. cognac. Pisk æggene i ét efter ét. Hæld dejen i en smurt springform, ca. 22 cm i diameter og stil den i ovnen i 30-45 min. ved 175º på næstnederste ovnribbe.
Afkøl kagen og anbring den på serveringsfadet.
Smelt chokolade og smør over vandbad og smør blandingen på kagen med en bred kniv, som er dyppet i varmt vand