DET BEHØVER DU
CA. 2 LITER
TILBEDREDNINGSTID: 3 TIMER
ARBEJDSTID: 20 MIN
1 ben fra råbuk eller andet vildt
3 l vand
1 løg (100 g)
1 persillerod eller rodselleri (125 g)
1 gulerødder (150 g)
1 porre (150 g)
persillestilke
2 tsk groft salt
2 laurbærblade
1 tsk sorte peberkorn
2 hele nelliker
2 tsk hel koriander
1 tsk enebær
peber fra kværn
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kom benet i en gryde ig hæld kold vand på så bennet er dækket. Kog langsomt op og fjern skum fra overfladen med en stor ske. Skyl og rens grøntsager og løg. Skær dem i mindre stykker. Når fonden koger tilsættes salt og de rensede grøntsager. Kog ved svag varme under låg i 2-3 timer. Skum jævnligt. Si fonden. Smag til med salt og peber
TIP: Hvis fonden skal smage kraftigere, koges den ind ved kraftige varme