Vildtfond / Vildtbouillon

DET BEHØVER DU

CA. 2 LITER

TILBEDREDNINGSTID: 3 TIMER

ARBEJDSTID: 20 MIN

 

1 ben fra råbuk eller andet vildt

3 l vand

1 løg (100 g)

1 persillerod eller rodselleri (125 g)

1 gulerødder (150 g)

1 porre (150 g)

persillestilke

2 tsk groft salt

2 laurbærblade

1 tsk sorte peberkorn

2 hele nelliker

2 tsk hel koriander

1 tsk enebær

peber fra kværn

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom benet i en gryde ig hæld kold vand på så bennet er dækket.  Kog langsomt op og fjern skum fra overfladen med en stor ske. Skyl og rens grøntsager og løg.  Skær dem i mindre stykker. Når fonden koger tilsættes salt og de rensede grøntsager. Kog ved svag varme under låg i 2-3 timer. Skum jævnligt. Si fonden. Smag til med salt og peber

 

TIP: Hvis fonden skal smage kraftigere, koges den ind ved kraftige varme

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk