Fastelavnsboller med creme og syltetøj

KILDE: Sara Broberg

DET BEHØVER DU

Giver 15 stk

VANDBAKKELSER

125 g smør
250 g vand
125 g mel
2 spsk sukker
1 nip salt
4 M/L æg

KAGECREME

½ l mælk
1 vaniljestang
100 g sukker
3 M/L æg
2 spsk majsstivelse Maizena
½ L fløde til piskning

SYLTETØJ

200 g bær (solbær, hindbær, skovbær, brombær, blåbær, ribs)
200 g sukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

VANDBAKKELSER:

– Tænd ovnen på 175 ℃ varmluft
– Kog vandet i en gryde med salt og sukker
– Tilsæt smørret når vandet koger
– Når smørret er smeltet tilsættes melet – rør massen sammen med en dejskraber over høj varme
– “Bag” massen igennem i ca. 2 min ved høj varme imens du rører godt rundt
– Kom massen i en skål og pisk med en elpisker ved middel hastighed
– Tilsæt æggene et efter et og lad massen optage æggene
– Kom på sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt ud i ønsket størrelse
– Sæt pladerne i ovnen med god afstand mellem dem og bag i 30 min
** Du må ikke åbne ovnen under bagningen, da vandbakkelserne vil falde sammen**

KAGECREME:

– Start med at sætte ildfast fad på frys, hvis cremen ikke laves dagen i forvejen.
– Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
– Gnid kornene sammen med 1 spsk af sukkeret og kom det i en lille skål.
– Kom de tomme vaniljestænger i en kasserolle og tilsæt mælken.
– Varm mælken op til lige under kogepunktet
– Imens blandes resten sukkeret, æggene og maizenaen i den lille skål – rør massen fri for klumper
– Når mælken er helt varm, hældes en god sjat over i æggeblandingen, mens du rører rundt. Kom det hele tilbage i kasserollen igen
– Kog cremen ved middel varme, indtil den bliver helt tyk. Rør hele tiden undervejs med en dejskraber
– Skrab cremen gennem en sigte og ned i det helt kolde ildfaste fad, og dæk overfladen med husholdningsfilm
– Stil på køl og lad det stivne helt.
– Når cremen er helt afkølet blandes den med ½ L letpisket flødeskum. Pisk endelig ikke fløden for stiv.
– Fold cremen sammen med flødeskummet og kom på en sprøjtepose med stjernetyl

SYLTETØJ:

200 g bær (solbær, hindbær, skovbær, brombær, blåbær, ribs)
200 g sukker

– Kom sukker og bær i en kasserolle og kog sammen under omrøring.
– Når syltetøjet er kogt godt igennem i 2 minutter, kommes det over i en beholder med stor overflade.
– Stil syltetøjet på køl indtil det er helt afkølet

SAMLING AF FASTELAVNSBOLLERNE

– Når vandbakkelserne er kølet af, skæres de over på midten
– Sprøjt cremen rundt i en ring 2 gange på bunden af en vandbakkelse
– Kom en skefuld syltetøj ind i midten af cremen
– Læg toppen på fastelavnsbollen og drys med flormelis

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk