DET BEHØVER DU
Giver 15 stk
VANDBAKKELSER
125 g smør
250 g vand
125 g mel
2 spsk sukker
1 nip salt
4 M/L æg
KAGECREME
½ l mælk
1 vaniljestang
100 g sukker
3 M/L æg
2 spsk majsstivelse Maizena
½ L fløde til piskning
SYLTETØJ
200 g bær (solbær, hindbær, skovbær, brombær, blåbær, ribs)
200 g sukker
SÅDAN SKAL DU GØRE
VANDBAKKELSER:
– Tænd ovnen på 175 ℃ varmluft
– Kog vandet i en gryde med salt og sukker
– Tilsæt smørret når vandet koger
– Når smørret er smeltet tilsættes melet – rør massen sammen med en dejskraber over høj varme
– “Bag” massen igennem i ca. 2 min ved høj varme imens du rører godt rundt
– Kom massen i en skål og pisk med en elpisker ved middel hastighed
– Tilsæt æggene et efter et og lad massen optage æggene
– Kom på sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt ud i ønsket størrelse
– Sæt pladerne i ovnen med god afstand mellem dem og bag i 30 min
** Du må ikke åbne ovnen under bagningen, da vandbakkelserne vil falde sammen**
KAGECREME:
– Start med at sætte ildfast fad på frys, hvis cremen ikke laves dagen i forvejen.
– Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
– Gnid kornene sammen med 1 spsk af sukkeret og kom det i en lille skål.
– Kom de tomme vaniljestænger i en kasserolle og tilsæt mælken.
– Varm mælken op til lige under kogepunktet
– Imens blandes resten sukkeret, æggene og maizenaen i den lille skål – rør massen fri for klumper
– Når mælken er helt varm, hældes en god sjat over i æggeblandingen, mens du rører rundt. Kom det hele tilbage i kasserollen igen
– Kog cremen ved middel varme, indtil den bliver helt tyk. Rør hele tiden undervejs med en dejskraber
– Skrab cremen gennem en sigte og ned i det helt kolde ildfaste fad, og dæk overfladen med husholdningsfilm
– Stil på køl og lad det stivne helt.
– Når cremen er helt afkølet blandes den med ½ L letpisket flødeskum. Pisk endelig ikke fløden for stiv.
– Fold cremen sammen med flødeskummet og kom på en sprøjtepose med stjernetyl
SYLTETØJ:
200 g bær (solbær, hindbær, skovbær, brombær, blåbær, ribs)
200 g sukker
– Kom sukker og bær i en kasserolle og kog sammen under omrøring.
– Når syltetøjet er kogt godt igennem i 2 minutter, kommes det over i en beholder med stor overflade.
– Stil syltetøjet på køl indtil det er helt afkølet
SAMLING AF FASTELAVNSBOLLERNE
– Når vandbakkelserne er kølet af, skæres de over på midten
– Sprøjt cremen rundt i en ring 2 gange på bunden af en vandbakkelse
– Kom en skefuld syltetøj ind i midten af cremen
– Læg toppen på fastelavnsbollen og drys med flormelis