Æbler bagt med hedvin

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Bagte æbler er en nem og dejlig afslutning på et måtid, hvor der måske alligevel har været tændt for ovnen. For at æblerne i denne opskrift skal tage smag af den sirup, de dampes i, bør man vælge milde spiseæbler. Ved at skrælle den øverste del af æblerne undgår man, at de flækker under bagningen.

4 mutzu eller store golden deliches
4 dl æblemost
2 dl hedvin, gerne marsala
4 spsk rørsukker
4 spsk rosiner (helst lyse)
20 g smør
lidt revet muskatnød
syrnet fløde 9%

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 180°. Bland æblemost og marsala i en gryde og kog det ned til det halve. Skræl imens den øverste fjerdedel af æblerne og tag kernehuset ud med et kartoffelbor. Stil æblerne i et dybt fad. Bland sukker og rosiner og fordel dem. Hæld æblemarsalasiruppen over dem og læg lidt smør øverst. Drys med muskatnød, dæk fadet med folie og sæt det i ovnen. Efter 30 min. fjernes folien og æblerne bager videre til de er møre, ca. 30 min. mere. Dryp dem undervejs med siruppen.
Server dem i portionsskåle med siruppen og en klat syrnet fløde 9%.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk