Æblesalat med linser fra Puy

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

I Puy i Frankrig har de samme tradition og sans for at dyrke linser, som landmændene på Lammefjorden har for at dyrke gulerødder. Linserne er små og faste og har en dejlig krydret smag.

100 g små mørke linser gerne fra Puy
1 1/2 spsk grovkornet sennep
saft af 1 citron
1-2 tsk sukker
ca. 2 spsk olivenolie
1 dl fintsnittet persille
1 lille rødløg i tynde strimler
1 lille fintsnittet fennikel
3 syrlige rødkindede æbler fx elstar i tynde både

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog linserne i letsaltet vand tilsat urter (se bælgtips). De skal være møre men må ikke koge ud. Følg kogeanvisning på pakken. Hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand.
Rør sennep og citronsaft sammen. Smag til med sukker, olivenolie, salt og peber. Vend linserne i marinaden sammen med persille, rødløg og fennikel. Kort før servering vendes æblebådene i salaten.
Grønsager per person: ca. 175 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk