DET BEHØVER DU
I Puy i Frankrig har de samme tradition og sans for at dyrke linser, som landmændene på Lammefjorden har for at dyrke gulerødder. Linserne er små og faste og har en dejlig krydret smag.
100 g små mørke linser gerne fra Puy
1 1/2 spsk grovkornet sennep
saft af 1 citron
1-2 tsk sukker
ca. 2 spsk olivenolie
1 dl fintsnittet persille
1 lille rødløg i tynde strimler
1 lille fintsnittet fennikel
3 syrlige rødkindede æbler fx elstar i tynde både
SÅDAN SKAL DU GØRE
Kog linserne i letsaltet vand tilsat urter (se bælgtips). De skal være møre men må ikke koge ud. Følg kogeanvisning på pakken. Hæld dem i en sigte og skyl dem i koldt vand.
Rør sennep og citronsaft sammen. Smag til med sukker, olivenolie, salt og peber. Vend linserne i marinaden sammen med persille, rødløg og fennikel. Kort før servering vendes æblebådene i salaten.
Grønsager per person: ca. 175 g