DET BEHØVER DU
Den krydrede marinade til salsaen er af sydamerikansk oprindelse, hvor den hedder en mojo. Salsaen passer fint til grillet kød eller fisk.
1 agurk
2 store gule peberfrugter
2 tsk salt
1 bdt. klippet purløg
Marinade:
1 tsk spidskommen
1 tsk korianderfrø
10 sorte peberkorn
1/2 dl hakket persille
2 fed hakket hvidløg
1 finthakket rød chili
2 spsk olivenolie
2 spsk limesaft
SÅDAN SKAL DU GØRE
Begynd med marinaden. Kom spidskommen, korianderfrø og peberkorn på en hed og tør pande og rist dem i 15 sekunder. Kom krydderierne i en morter og stød dem fint. Bland dem med de øvrige ingredienser.
Skræl agurken og flæk den. Tag kernerne ud med en teske, halver agurken og skær den i strimler, drys dem med salt og lad agurkestrimlerne afdryppe i en sigte. Tænd ovnens grill. Skær 4 “sider” af hver peberfrugt og grill dem til de er helt sorte. Kom dem i en pose og lad dem køle. Pil det sorte skind af og skær peberfrugterne i strimler. Vrid agurkerne for væde og bland med peberfrugter, marinade og purløg.
Grønsager per person: ca. 125 g