Bær i lage med citronmelisse

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 8-10 personer:
300 g brombær
300 g blåbær eller hindbær

Sirup:
400 g sukker
450 ml vand
6-8 stilke citronmelisse

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom de friskplukkede bær i en stor hvid porcelæns- eller glasskål.

Hæld sukker, citronmelisse og vand i en rustfri stålgryde og lad det langsomt koge op, rør rundt indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen koge i præcis 2 min. Lad det afkøle i 4-5 min. og hæld derefter den varme sirup over frugtblandingen og lad det hele stå og trække godt ind i nogle timer.

Fjern citronmelissen. Server afkølet, med let pisket flødeskum eller vanilleis eller uden noget.

Pynt med et par friske citronmelisseblade

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk