Bagte blommer i krydret lage

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Dessert – 4 personer:

1/2 kg blommer
11/2 dl rødvin
1 laurbærblad
2 cm hel kanel
1 stjerneanis
2 hele kardemomme eller lidt stødt
100 g honning eller rørsukker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 165°
Del blommerne og tag stenene ud. Læg blommerne med snitfladen nedad i et ildfast fad, som passer til mængden af blommer.
Varm rødvin, sukker/honning og krydderier op til kogepunktet i en lille kasserolle, hæld det over blommerne og sæt dem i ovnen i en times tid til blommerne er helt gennembagte.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk