DET BEHØVER DU
Hvem har fundet på at sommermad skal være ”let” ? Efter en lang dag ude – i haven, på havnen, i skoven eller hvor man nu vælger at tilbringe sine udedage, er det nu rart med mad der mætter. Kylling marineret med krydderurter og balsamico og med maser af møre grønsager. Grønsagerne kan varieres men spar ikke på de bagte hvidløgsfed, de klæ’r virkelig kyllingen.
Til ca. 6 personer
1 stor kylling ca. 1 1/2 kg delt i 4 stykker
marinade:
1 1/2 dl balsamicoeddike
3/4 dl olivenolie
20 salvieblade
½ dl rosmarinnåle
1 fed hakket hvidløg
2 finthakkede skalotteløg
1 fintsnittet rød chili
rigelig friskkværnet sort peber
1 bdt. grønne asparges delt i to
2 spidskål skåret i både
3 løg skåret i gennem på tværs
2 hele hvidløg hvor toppen blot er skåret af.
2 auberginer skåret i både på langs, dernæst delt i ca. 10 cm stykker
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland alle ingredienser til marinaden og kom den i en pose. Kom kyllingen i posen og luk posen godt. Ryst den og læg den i køleskabet i mindst 4 timer gerne natten over.
Blancher aspargesene i rigelig letsaltet vand 1/2 min.
Fordel de øvrige grønsager i en bradepande, hæld ca. 1 dl vand ved og drys med lidt salt og peber. Dæk bradepanden med en bageplade eller med stanniol og sæt fadet i ovnen i 15 min. Tag låget af. Tag kyllingen op af marinaden. Gem marinaden. Fordel kyllingen med skindsiden nedad på en bagerist. Stil kyllingen over grønsagerne og steg ca. 25 min. Vend kyllingestykkerne og pensl skindsiden med lidt af marinaden. Stil fadet i ovnen igen og steg yderligere 15 min. Tag kødet ud og lad det hvile. Vend aspargesene i marinaden og placer dem i bradepanden og steg grønsagerne yderligere 5 min.
Del hvert kyllingestykke i to og placer dem over grønsagerne og server – med nye eller ovnbagte kartofler, eller brød og en frisk grøn salat.