DET BEHØVER DU
Biscotti bages som lange stænger og skæres så i fingertykke strimler, der tørres i oven. Biscotti betyder bagt to gange. De små hårde kager skal helst dyppes i et glas sød vin eller i en kop stærk kaffe. Der er ingen smør i denne opskrift, men til gengæld masser af lækre mandler. Bag en stor portion og opbevar dem i dåser eller glas.
250 g mel
250 g sukker
1/2 tsk bagepulver
150 g flækkede mandler
2 store æg
Korn fra en stang vanille
Evt. lidt revet citronskal
Evt. lidt knust anis
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland mel, sukker, krydderier og bagepulver. Saml det med æggene og ælt mandlerne i. Tril dejen til pølser og sæt dem på bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og bag dem ved 180° i 15-20 minutter. Skær dem ud i tommelfingerbredde, mens de er varme, og sæt dem i ovnen igen ved 100°, til de er tørre og sprøde. Gem dem i en lufttæt dåse.