Braiserede løg og fennikel

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Løg og fennikel kan hævdes både at være krydderier og grønsager. De tåler begge at blive kraftigt krydret som i denne ret med orientalske krydderier. Ved at blive braiseret i ovnen bevarer grønsagerne både smag, farve og “bid”.

Forret/Buffetret
1/2 kg rødløg
2 fennikel
2½ spsk olivenolie
Saft af en citron
1 tsk hel spidskommen
2 tsk hele korianderfrø
1 tsk hele sorte peberkorn
1 laurbærblad
1/2 l hønsebouillon

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 175°. Skær rødløg og fennikel i 6-8 både fra top til bund, bland dem med olivenolie og citronsaft og fordel dem i et ildfast fad. Dæk med folie og stil det i ovnen i 20 min. Rist koriander og spidskommen på en tør pande og stød dem i morter med peberkorn og laurbærblad. Giv krydderierne et opkog i hønsebouillonen og lad det trække 10 min. Si bouillonen og hæld den over grønsagerne. Stil fadet i ovnen i endnu 20 min. Hæld herefter lagen fra grønsagerne i en gryde og kog den ind til det halve. Hæld den tilbage over grønsagerne.

Server med et godt brød til.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk