Brødbolde med tabbouleh

KILDE: Fri fortolkning af Bertinet

DET BEHØVER DU

BRØDBOLDE

10 g gær

500 g hvedemel

10 g salt

350 g vand

 

TABBOULEH

150 g quinoa, bulgur eller couscous

9 cherry tomater

1 agurk

4 forårsløg

1 rød peberfrugt

125 g persille

25 g frisk mynte

4 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

Salt og friskkværnet peber

SÅDAN SKAL DU GØRE

BRØDBOLDE

Smuldr gæret i melet. Tilsæt vand og salt. Rør dejen sammen indtil den har samlet sig.

Dejen æltes i 10-15 minutter æltes på efter Bertinet metoden, som du kan se demonstreret på vores instagram eller YouTube. Den er færdig når den er glat og smidig.

Lad dejen koldhæve i 10 timer eller varmhæve i 20 minutter.

Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 20 stykker og lad dem hæve yderligere 5 minutter under et viskestykke.

Drys bordet med mel og rul hvert stykke dej meget tyndt ud til en rund plade på 1-2 mm.

Brødboldene bages et par stykker af gangen afhængig af ovnens størrelse, gerne på bagesten. Bag brødbollerne i 3-4 minutter, indtil de er puffet op til en flot bold og lyder hule, når du banker let på dem.

Tag dem forsigtigt ud af ovnen og lad dem køle af på en rist. De er bedst 3-4 timer efter bagning, men kan også opbevares et par dage i en lufttæt beholder.

 

TABBOULEH

Skyl quinoa, bulgur eller couscous grundigt og kog efter anvisning eller indtil den er mør. Lad den herefter afkøle.

Skyl alle grøntsager og urter og tør grundigt. Skær tomaterne i kvarte, halver agurken, fjern kernerne og skær i tern på 1 cm. Skær forårsløget i tynde skiver og peberfrugten i tern på 1 cm. Hak mynte og persille.

Pisk citronsaft og salt sammen indtil salten er opløst. Tilsæt olivenolie og peber, pisk igen og smag til. Bland alle ingredienserne sammen og smag til.

Server tabbouleh i den smukke, nybagte brødbolle og evt. sammen med lidt kød, fisk eller grønt fra grillen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk