Callaloo – Med Nikolaj Kirk i Caribien

KILDE: Nikolaj Kirk

DET BEHØVER DU

Callaloo er en populær caribisk ret, som laves af nogle særlige bladgrøntsager. Den laves i mange variationer og spises både til kød, fisk og skaldyr.

1 skål callalooblade (eller spinat)

10 okra

1 løg

3 fed hvidløg

25 g smør

2 dl hønsebouillon

2 dl kokosmælk

salt og peber

lidt red hot chilisauce

3 kviste purløg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pluk stilkene fra callaloobladene. Snit okraene i mindre stykker. Hak løg og hvidløg fint. Smelt smørret i en stor gryde, kom løg, hvidløg og okra i og sauter det i nogle sekunder. Hæld nu hønsebouillon på sammen med kokosmælk og bring det i kog. Tilsæt callaloobladene og kog, indtil kernerne fra okraene bliver en anelse lyserøde i farven. Tag gryden af varmen og krydr med salt, peber og chilisauce. Kom det hele i en blender og blend i 3-4 sekunder, ikke mere. Pynt med purløg.

Servering

Server callaloo som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk