DET BEHØVER DU
8 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 1 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.
150 g hvedemel (2 1/2 dl)
150 g grahamsmel (3 dl)
1 tsk groft salt
1/2 dl yoghurt naturel
1/2 dl mælk
ca. 1 dl vand
25 g smør (2 spsk)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Ælt hvedemel, grahamsmel, salt, yoghurt, mælk og vand
sammen til en fast, men smidig dej. Lad den hvile tildækket
ca. 1 time i køleskab. Del og form dejen i 8 boller. Rul
dem tyndt (ca. 3 mm) ud på et meldrysset bord. Steg dem
på en tør og meget varm (jern)pande. Pres dejkanterne
mod panden, så der dannes lufthuller. Vend brødet, når
der er dannet brune pletter og bag på den anden side.
Pensl overfladen med lidt smeltet smør. Serveres varme.
ANVENDELSE Som tilbehør til varme retter, fx suppe.
TIP Lav dejen dagen i forvejen og sæt den tildækket i køleskab.