Chapatti – indisk fladbrød

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

8 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 1 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 30 MIN.

150 g hvedemel (2 1/2 dl)
150 g grahamsmel (3 dl)
1 tsk groft salt
1/2 dl yoghurt naturel
1/2 dl mælk
ca. 1 dl vand
25 g smør (2 spsk)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Ælt hvedemel, grahamsmel, salt, yoghurt, mælk og vand
sammen til en fast, men smidig dej. Lad den hvile tildækket
ca. 1 time i køleskab. Del og form dejen i 8 boller. Rul
dem tyndt (ca. 3 mm) ud på et meldrysset bord. Steg dem
på en tør og meget varm (jern)pande. Pres dejkanterne
mod panden, så der dannes lufthuller. Vend brødet, når
der er dannet brune pletter og bag på den anden side.
Pensl overfladen med lidt smeltet smør. Serveres varme.

ANVENDELSE Som tilbehør til varme retter, fx suppe.

TIP Lav dejen dagen i forvejen og sæt den tildækket i køleskab.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk