Chokolademousse med syltede figner

KILDE: Søren Buhl Steiniche

DET BEHØVER DU

150 g mørk chokolade
6 pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker
4 pasteuriserede æggeblommer

6 figner
200 g rørsukker
2 dl vand
½ vanillestang
2 stjerneanis
1 appelsin, fintrevet skal og saft
½ dl portvin

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Chokolademousse:Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Når chokoladen er
lunken tilsættes æggeblommerne. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokolademassen
med en dejskraber. Hæld det i portionsglas eller en skål. Sæt moussen i køleskab mindst en
time.

Syltede figner: Skyl fignerne, og skær dem i halve eller kvart. Kog de øvrige ingredienser op til en syltelage,
og lad fignerne pochere heri i ca 5 minutter. Tag fignerne op og reducer lagen til den ønskede
smag og konsistens. Læg fignerne tilbage i syltelagen, og lad dem trække deri til de skal
spises.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk