DET BEHØVER DU
150 g mørk chokolade
6 pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
6 figner
200 g rørsukker
2 dl vand
½ vanillestang
2 stjerneanis
1 appelsin, fintrevet skal og saft
½ dl portvin
SÅDAN SKAL DU GØRE
Chokolademousse:Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Når chokoladen er
lunken tilsættes æggeblommerne. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i chokolademassen
med en dejskraber. Hæld det i portionsglas eller en skål. Sæt moussen i køleskab mindst en
time.
Syltede figner: Skyl fignerne, og skær dem i halve eller kvart. Kog de øvrige ingredienser op til en syltelage,
og lad fignerne pochere heri i ca 5 minutter. Tag fignerne op og reducer lagen til den ønskede
smag og konsistens. Læg fignerne tilbage i syltelagen, og lad dem trække deri til de skal
spises.