Citronkage med blommekompot

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Den florlette sukkerbrødskage er bedst kendt fra lagkagebundene, men tåler sagtens at blive serveret uden kagecreme og flødeskum, hvis den bliver serveret med en kompot af sæsonens bær eller frugt. Her bliver den serveret med en karameliseret blommekompot. Kagen kan suge en masse af den lækre lage.

3 æg
2 spsk + 125 g sukker
Saft og skal af 1/2 citron
Korn af 1 stang vanille
3 spsk kartoffelmel
Lidt fint salt
50 g hvedemel

Blommekompot:
100 g sukker
Saft af 2 og skal af 1 appelsin
1 vanillestang uden korn
1/2 kg blå blommer i tern

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tændovnen på 175°.
Del æg i blommer og hvider. Pisk hviderne stive og drys 2 spsk sukker i under forsat piskning. Pisk æggeblommerne hvide med resten af sukkeret. Pisk vanillekorn, citronsaft og -skal i. Bland kartoffel- og hvedemel med salt og vend det forsigtigt i blommerne. Vend først en tredjedel af hviderne i, dernæst forsigtigt resten af hviderne. Kom dejen i en smurt og melet springform og bag den i 30 min.
Server med lun blommekompot:
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt appelsinskal og -saft samt vanillestang og kog det igennem. Varm blommerne heri ad flere omgange. Tag vanillestangen op og server blommerne i lagen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk