DET BEHØVER DU
Clafouti
en fransk klassisker i dessertkøkkenet. Superenkel at lave og meget velsmagende
2 dl mandler
1 dl hvedemel
2 dl let- eller sødmælk
1 dl sukker (90 g)
Korn fra ½ stang vanille
3 æg
250 g udstenede store kirsebær
5 g smør og lidt mel til formen
1 spsk flormelis
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 200°.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor. Bland med mel, mælk,sukker, vanillekorn og æg.
Smør et tærtefad eller 4 portionsforme med smør og drys dem med lidt mel.
Fordel kirsebær og kagefyld i formen(e).
Bag kagen i ovnen til overfladen er gylden og kagen føles fast, ca. 1/2 time.
Drys med flormelis og server kagen straks.
Tip:
Dejen kan blandes i foodprocessoren, når først mandlerne er finthakkede.
I stedet for kirsebær kan bruges blommer, rabarber, pærer eller brombær. Kagen er ikke skærefast og skal spises med ske…
I luksusudgaven kan halvdelen af mælken erstattes af fløde.