Clafouti – Fransk kage med mandler og kirsebær

KILDE: Lars Sonne-Hansen

DET BEHØVER DU

Clafouti
en fransk klassisker i dessertkøkkenet. Superenkel at lave og meget velsmagende

2 dl mandler
1 dl hvedemel
2 dl let- eller sødmælk
1 dl sukker (90 g)
Korn fra ½ stang vanille
3 æg
250 g udstenede store kirsebær

5 g smør og lidt mel til formen
1 spsk flormelis

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200°.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor. Bland med mel, mælk,sukker, vanillekorn og æg.
Smør et tærtefad eller 4 portionsforme med smør og drys dem med lidt mel.
Fordel kirsebær og kagefyld i formen(e).
Bag kagen i ovnen til overfladen er gylden og kagen føles fast, ca. 1/2 time.
Drys med flormelis og server kagen straks.

Tip:
Dejen kan blandes i foodprocessoren, når først mandlerne er finthakkede.
I stedet for kirsebær kan bruges blommer, rabarber, pærer eller brombær.  Kagen er ikke skærefast og skal spises med ske…
I luksusudgaven kan halvdelen af mælken erstattes af fløde.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk