Courgettesuppe

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

2 løg i tern (ca. 200 g)
1 spsk olivenolie
2 spsk hvedemel
2 slanke courgetter i skiver (ca. 400 g)
8 dl hønsebouillon
1 æggeblomme
2 1/2 dl yoghurt naturel
1 bdt. klippet dild

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sautér løgene i olivenolie i en stor gryde til løgene er klare. Drys mel på, lad løgene opsuge melet. Spæd med bouillon af flere omgange og bring suppen i kog. Tilsæt courgetterne og bring suppen i kog og lad den koge 10‑12 min. Rør imens æggeblommen med yoghurt og dild. Rør yoghurtblandingen med lidt af den varme suppe og rør den derefter i suppen. Suppen må ikke koge. Smag til med salt og peber. Servér suppen med ristet brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk