Fasan i savoykål

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Fasan er som andre vildtfugle magert kød, og det kan være svært at stege dem møre uden at, brystkødet bliver for tørt. Løsningen er at stege bryst og lår hver for sig, eller som her at stege brystet helt og lave en fars af lårene.

Middagsret
50 g lyst brød uden skorpe
1 dl fløde 13
2 fasaner uden skind
10 g smør
1 æg
25 g hakkede valnøddekerner
2 kviste timian
4 store savoykålsblade

SÅDAN SKAL DU GØRE

Begynd med at udbløde brøddet i fløden. Skær brystfileter fra fasanerne og tag så meget kød af lår og overlår som muligt. Brun brystfileterne i smør, 2 min. på hver side og krydr dem med salt og peber. Hak resten af kødet (ca. 300 g) i foodprocessor eller kødhakker og rør det med 1 tsk salt, æg, udblødt brød, hakkede valnøddekerner, timianblade og groft peber. Lad farsen hvile lidt. Tænd ovnen på 200°.

Blancher imens kålbladene i rigelig letsaltet vand og dup dem tørre i et viskestykke. Skær lidt af den grove streng, uden at ødelægge bladet.
Fordel farsen på kålbladene og læg et fasanbryst på hver. Luk bladet omkring fars og bryst og læg pakkerne med samlingen nedad i et smurt ovnfast fad. Intervalsteg dem: 10 min. ved 200°, 10 min. uden for ovnen og 10 min. ved 200° igen.
Anret med et grønt tilbehør, f.eks Majroer med tranebærkompot eller Savoykål med pigeoner, aspargeskartofler og en sauce kogt på skroget.

Fond af skroget:
Knus skroget lidt, brun det i en gryde med lidt urter. Dæk med vand, bring det i kog og skum af. Lad det koge for svag varme 1 times tid. Si fonden og kog den ind til god smag.
Sauce af fonden:
Jævn fonden med lidt majsstivelse udrørt i koldt vand, kog den igennem, tilsæt lidt smør og smag til med salt og peber.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk