Fastelavnsboller

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

16 stk.

Boller:
200 g. smør
1½ dl mælk
50 g. gær
350 g. hvedemel
1 knsp groft salt
2 spsk sukker

Kagecreme:
2½ dl mælk el fløde
2 spsk sukker
½ st. vanille
2 æggeblommer eller 1 æg
1 spsk majsstivlse

Glasur:
100 g flormelis
ca.  2 spsk vand
2-3 spsk kakao

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smelt smør og hæld mælk i. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen med en ske. Den skal være lind. Lad den hæve tildækket ca. 30 min. Lav imens kagecreme.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i en firkant ca. 30×30. Skær den i 16 kvadrater. Kom 1 spsk creme på dem. Bøj spidserne mod midten. Klem dejen godt sammen om cremen. Læg bollerne på bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad. Efterhæv ca. 30 min. Bag midt i von med 200 gr.
Afkøl bollerne på rist. Rør glasuren og smør det på de afkølede boller.

Kagecreme:
Bland alle ingredienserne i en gryde. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 3 min.
Afkøl cremen.

Glasur:
Rør glasur af flormelis, sigtet kakao og vand så det er tyktflydende. Smør det på de afkølede boller med en bred kniv.
– Denne fastalavnsbolle er ikke af den supersøde “winerbrødsslags, det er hovedsageligt kagecremen og glasuren der gør den sød. Hvis man ønsker, kan man også tilføje lidt marcipan i midten af bollen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk