DET BEHØVER DU
Til 3- 4 personer
200 g hele hvedekerner – gerne kæmpedurum
1 laurbærblad
1 tsk sorte peberkorn
3 spsk citronsaft
1/2 dl olivenolie
Skal af 1/2 usprøjtet appelsin, skrællet med kartoffelskrælleren
1/2 kg cherrytomater, salt og sukker
1 slank gul courgette skåret i skrå skiver
1 lille rødløg i små tern
1 spsk salte kapers
1 fed hakket hvidløg
1 knsp cayenne
rigelig med friske snittede krydderurter – fx dild, mynte og/eller persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Skyl hvedekernerne og overhæld dem med kogende vand, stil dem koldt til næste dag. Kasser kerner der flyder ovenpå. Skyl kernerne igen og kog dem i rigelig letsaltet vand med laurbærblad, peberkorn og appelsinskal til kernerne er møre 30-45 min. Bruges forkogte hvedekerner er udblødningen unødvendig.
Hæld straks citronsaft og olie over dem og lad dem køle af.
Halver cherrytomaterne, stil dem på en bageplade og drys dem med salt og sukker. Stil dem i ovnen ved 60° og lad dem tørre 3-4 timer.
Bland den kogte hvede med løg, kapers, hvidløg og halvdelen af krydderurterne. Smag til med salt, sukker, cayennepeber, sort peber og evt. mere citronsaft.
Grill courgetteskiverne på en grillpande eller bedre – på en trækulsgrill.
Vend forsigtigt tomater og courgetteskiver i salaten. Drys med resten af krydderurterne og lidt flagesalt og groftkværnet peber.