DET BEHØVER DU
100 gr. lyse rosiner (eller abrikoser der er skåret i stykker)
½-1 dl. cognac
Til gløgg-ekstrakten:
4 hele kardemomme frø
6 hele nelliker
1 kanelstang
1 citron
25 g. frisk ingefær
2 spsk. sukker
2½ dl. hvidvin
Til Gløggen:
50 g. mandler
5 dl. hvidvin
evt. 1. dl. hvid portvin
2 økologiske appelsiner
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg rosinerne i blød i cognac’en – gerne dagen før.
Gløggekstrakt: Åbn kardemommekapslerne og kom dem sammen med de øvrige krydderier i en gryde med citronskal, skrællet ingefær, sukker og hvidvin. Varm det op til kogepunktet og sluk og lad det stå og trække under låg i mindst to timer gerne mere (1 døgn eller 2). Si krydderierne fra eller lad dem blive i som pynt.
Smut mandlerne og snit dem groft. Vask appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Bland hvidvin med ekstrakt, rosiner og mandler. Varm gløggen op til kogepunktet. Gløggen må ikke koge. Tilsæt appelsinskiverne og evt. portvin. Smag til med sukker.