Hvid gløgg

KILDE: Frit efter Suhr Mad

DET BEHØVER DU

100 gr. lyse rosiner (eller abrikoser der er skåret i stykker)
½-1 dl. cognac

Til gløgg-ekstrakten:
4 hele kardemomme frø
6 hele nelliker
1 kanelstang
1 citron
25 g. frisk ingefær
2 spsk. sukker
2½ dl. hvidvin

Til Gløggen:
50 g. mandler
5 dl. hvidvin
evt. 1. dl. hvid portvin
2 økologiske appelsiner

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg rosinerne i blød i cognac’en – gerne dagen før.

Gløggekstrakt: Åbn kardemommekapslerne og kom dem sammen med de øvrige krydderier i en gryde med citronskal, skrællet ingefær, sukker og hvidvin. Varm det op til kogepunktet og sluk og lad det stå og trække under låg i mindst to timer gerne mere (1 døgn eller 2). Si krydderierne fra eller lad dem blive i som pynt.

Smut mandlerne og snit dem groft. Vask appelsinerne og skær dem i tynde skiver. Bland hvidvin med ekstrakt, rosiner og mandler. Varm gløggen op til kogepunktet. Gløggen må ikke koge. Tilsæt appelsinskiverne og evt. portvin. Smag til med sukker.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk