Jons chokolademousse

KILDE: Jon Edlunds opskrift

DET BEHØVER DU

130g æggeblomme

100g sukker

50 ml vand

4 dl fløde

150g mørk chokolade

80g lys chokolade

4 blade husblas

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kog sukker og vand sammen til det når 120 grader

Pisk æggeblommerne til en lys og luftig æggesnaps imens.

Når siruppen er varm, hældes den forsigtigt i en tynd stråle op til æggeblommerne, mens der piskes.

Pisk nu ved max hastighed i 5-8 minutter, til du har en tyk og cremet ”pate a bombe”.

Smelt chokoladen forsigtigt i et ”bain-marie” (vandbad) ved svag-middel varme.

Læg husblas i blød, og opvarm 1 dl fløde i en lille gryde.

Opløs den udblødte husblas i fløden.

Hæld den varme fløde over den smeltede chokolade, og rør godt rundt, til den bliver blank og glat.

Vend forsigtigt din ”pate a bombe” i din chokolade med en dejskraber, til den er helt inkorporeret.

Pas på du ikke slår for meget luft ud af æggene.

Pisk nu fløden til letpisket flødeskum og tilsæt til din ægge/chokolade blanding.

Din mousse er nu klar til at komme på frys eller køl

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk