DET BEHØVER DU
CA. 12 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 9 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 40 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
2 dl mælk
1 spsk honning
4 dl vand
2 tsk groft salt
350 g groft rugmel (6 dl)
350 g grahamsmel (6 dl)
1 spsk st. kommen
ca. 120 g hvedemel (2 dl)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i mælk.Tilsæt honning, vand,
salt og rugmel. Rør blandingen til en tynd dej og lad den
stå tildækket ved stuetemperatur ca. 8 timer. Tilsæt derefter
grahamsmel og kommen. Ælt hvedemel i dejen til den
er smidig og glat. Del og form dejen i 12 kugler. Rul dem
ud i tynde cirkelformede plader på et melstrøet bord.Vend
dem jævnligt under udrulningen. Læg dem på bageplade
med bagepapir. Prik med en spisepind eller gaffel. Bag
knækbrødene øverst i ovn 8-10 min. ved 225°C. Afkøl på
rist. Opbevares tørt i lufttæt beholder.