DET BEHØVER DU
KOLDSKÅL
1 L. Kærnemælk
3 dl. Tykmælk
2 spsk. Sukker
2 vaniljestænger
3-4 æggeblommer
½ citronskal
saft fra 1 citron
250 g friske jordbær
KARAMEL
1 dåse kondenseret mælk
vand
MANDELTUILLE / KAMMERJUNKER
90 g. smør
125 g. mandelmel
75 g. sukker
165 g. æggehvider
0,5 stk. Vaniljestang
30 g. akaciehonning
15 g. kartoffelmel
ESTRAGON SUKKER
50 g. sukker
10 g. estragon
BRÆNDT HVID CHOKOLADE
50 g hakket hvid chokolade
SÅDAN SKAL DU GØRE
KOLDSKÅL
Pisk æg, sukker og vanilje let og luftig. Bland resten i. Smag til med citron.
KARAMEL
Tag dåsen og fjern papiret rundt om den. Sæt den på bunden af en stor gryde. Fyld vand i gryden indtil det står over dåsen. Lad det koge i 3 timer.
Køl dåsen af før du åbner den og skraber ”karamellen” ud.
MANDELTUILLE / KAMMERJUNKER
Smørret brunes let i en gryde.
Mandelmel, sukker, æggehvider og vanilje varmes op i en anden gryde til 40 grader. Rør rundt i massen med et piskeris, grundigt.
Hæld herefter det brunede smør i under omrøring.
Hæld til sidst honning og kartoffelmel i.
Smør massen ud på en bageplade med bagepapir i et tyndt lag. Bag i en forvarmet ovn på ca. 170 grader varmluft, indtil det er gyldent.
Tag ud af ovnen og lad det køle. Det kan nu brækkes op i små sjove stykker og flager.
BRÆNDT HVID CHOKOLADE
Kom chokoladen op i en lav gryde. Tænd for middelvarme. Brug en dejskraber til at arbejdet med chokoladen. Lad chokoladen smelte, og brune. Chokoladen vil smelte, og begynde at krystalissere jo mere varme den får. Sørg for at du hele tiden bevæger chokoladen indtil den har et let nøddebrun farve.
Tag chokoladen op af gryden og over på et stykke bagepapir. Tryk det lidt flat. Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå, og rul herefter chokoladen helt tyndt ud.
Læg chokoladen på køl inde i bagepapiret.
Kan brækkes op i flager inden brug.
ANRETNING
Smør karamel nederst, pynt med jordbær, mandeltuille, estragonsukker og brændt hvid chokolade. Hæld til sidst koldskålen over.