Lynstegte grønsager med svinekød i sur-sød sauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 2 personer

Sur-sød sauce:
2 dl vand
3 spsk eddike
3 spsk sukker
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk citronsaft
2 tsk kartoffelmel
1 spsk olie
150 g nakkefilet i strimler
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
150 g gulerødder i tynde skiver på skrå
150 g hvidkål i tynde strimler
150 g bønnespirer, forårsløg og/el
ler peberfrugter i strimler

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland vand, eddike, sukker, tomatpuré og citronsaft i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og pisk det i saucen. Fjern den straks fra varmen. Varm olien i en wok, gryde eller pande og svits kødet i 2 min. under omrøring. Tag kødet op og tilsæt ingefær, hvidløg, gulerødder og hvidkål og svits i 2 min. Tilsæt kød og de sidste grønsager og svits endnu et par minutter.
Hæld den sursøde sauce over, krydr med salt og peber og servér med løse ris eller risnudler.
Grønsager per person: ca. 225 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk