DET BEHØVER DU
Til 2 personer
Sur-sød sauce:
2 dl vand
3 spsk eddike
3 spsk sukker
1 spsk konc. tomatpuré
1 spsk citronsaft
2 tsk kartoffelmel
1 spsk olie
150 g nakkefilet i strimler
1 spsk finthakket frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
150 g gulerødder i tynde skiver på skrå
150 g hvidkål i tynde strimler
150 g bønnespirer, forårsløg og/el
ler peberfrugter i strimler
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland vand, eddike, sukker, tomatpuré og citronsaft i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og pisk det i saucen. Fjern den straks fra varmen. Varm olien i en wok, gryde eller pande og svits kødet i 2 min. under omrøring. Tag kødet op og tilsæt ingefær, hvidløg, gulerødder og hvidkål og svits i 2 min. Tilsæt kød og de sidste grønsager og svits endnu et par minutter.
Hæld den sursøde sauce over, krydr med salt og peber og servér med løse ris eller risnudler.
Grønsager per person: ca. 225 g