Macedoine salat

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Macedoine er fransk og betyder makedonsk. Ikke fordi salaten stammer fra Makedonien, men fordi den er lige så sammensat som den makedonske befolkning og består af lige så mange småstykker som Alexander den Stores rige i sin tid gjorde.
Salaten kan bestå af stort set alle typer grønsager og frugt og kan være rå eller som her blancherede.
Den kan fint spises som en let middagsret.

200 g friskbælgede ærter
1/2 spidskål
8 små nye gulerødder
200 g ny spinat
250 g grønne asparges
150 g nye kogte kartofler
1 bdt. forårsløg
persille/kørvel/purløg
Vinaigrette:
1 tsk dijonsennep
1 spsk sherryvineddike
2 spsk olivenolie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen. Skyl og rens grønsagerne og skær dem alle på nær spinaten i ensartede store stykker. Lav en stor skål med isvand (vand og isklumper). Bring rigelig letsaltet vand i kog og blancher grønsagerne heri af flere omgange og i følgende rækkefølge: Ærter 1 min., asparges 1-2 min. spidskål og gulerødder 2 min., spinat 1/2 min, forårsløg 1 min. Kom grønsagerne i isvandet efterhånden som de er blancherede og lad dem derefter dryppe af i en sigte. Knug spinaten for væde og skær den i grove stykker.
Rør en vinaigrette af sennep, eddike og olie. Tilsæt 1 spsk vand hvis den bliver for tyk. Smag til med lidt salt, sukker og peber.
Fordel grønsager og kartofler på 4 tallerkener, drys med krydderurter og stænk med vinaigrette. Spis brød til.

Grønsager pr person: ca. 300 g per person

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk