Mandelappelsinkage

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Kagen er uden smør men med masser af mandler og en frisk smag af appelsin. God til en kop kaffe, der fx er tilsat lidt knust kardemomme, som man gør det i Israel.

2 økologiske appelsiner
250 g mandler
1 spsk bagepulver
200 g sukker
6 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Vask appelsinerne grundigt, kom dem i en gryde, hæld vand på så det dækker appelsinerne og bring dem i kog.
Kog dem for svag varme under låg ca. 2 timer til de er helt møre. Tænd ovnen på 190°. Halvér appelsinerne og fjern kernerne. Skær de halve appelsinerne inkl. appelsinskal i grove stykker. Hak mandlerne i en foodprocessor og tag dem op af beholderen. Purér derefter appelsinerne i foodprocessoren. Kom mandlerne tilbage sammen med sukker, bagepulver og æg og bland det hele godt. Kom det i en springform (22 cm i diameter) evt. beklædt med bagepapir eller smurt med smør og drysset med mel. Bag kagen ca. 1 time midt i ovnen. Lad den køle af før den tages ud af formen. Servér den i små stykker fx med lidt appelsinfileter vendt i rørsukker.

Tips:
Når man koger de hele appelsiner, kan man evt. koge dobbelt portion og fryse dem.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk