Markus Grigos Citronmåne

KILDE: Markus Grigo: Hjemmebag i tykke skiver og store mundfulde.

DET BEHØVER DU

Du skal bruge en springform (ca. 20 cm i diameter)
+ Lidt blødt smør og mel til formen

250 g smør
250 g flormelis
5 æg (stuetemperatur)
250 g hvedemel (sigtet)
2 tsk bagepulver
2 ubehandlede citroner

GLASUR
Saft af 2 citroner
½ dl pasteuriserede æggehvider
200 g flormelis (sigtet)
Evt. 1 tsk blødt smør

Til 2 halvmåner eller 12 stykker

SÅDAN SKAL DU GØRE

Start med at smøre en springform med det bløde smør. Drys med mel og hæld det overskydende mel fra. Pisk smør og flormelis hvidt i en skål. Tilsæt et æg af gangen. Rør ikke for meget – ellers skiller massen. Sigt hvedemelet sammen med bagepulveret. Vend melblandingen i dejen. Riv skallen af citronerne fint og kom den i dejen.

Kom dejen i springformen og bag den i en formvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 1 time. Stik en knivspids ned midt i kagen for at se om den er færdig. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere. Lad kagen hvile i ca. 5 minutter i formen, inden du vender den ud. Lad den afkøle lidt.

GLASUR Pres saften af citronerne og kom den i en kasserolle. Kog citronsaften ind, til der kun er en smule citronkoncentrat tilbage. Rør æggehviderne forsigtigt sammen med flormelis i en skål. Tilsæt citronkoncentrat og evt. smør undervejs. Glasuren skal være glat og tyktflydende. Smør den over kagen og lad den tørre i 1 time.

Skær kagen midtover og server dem med det samme. Kagerne må ikke sættes i køleskabet, for så smelter glasuren.

Værsgo at nyd!

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk