Markus Grigos panna cotta med figensirup

KILDE: Markus Grigo

DET BEHØVER DU

Panna cotta (ca. 25 portioner)

1 l piskefløde75 g sukker

1 vaniljestang (flækket på langs og marven skrabet ud)

1 appelsin (hakket skal af)

4 blad husblas (udblødt i kold vand)

ca. 50 g hakket mørk chokolade

Figenpuré (ca. 25 portioner)
1 vanillestang (flækket på langs og marven skrabet ud)
200 g figenfrugtkød uden skal (kød af 10-12 figner)
2 dl frisk presset appelsinjuice
200 g rørsukker
evt. citronsaft

SÅDAN SKAL DU GØRE

Panna cotta

Kom fløde, sukker, vaniljen og appelsinskallen i en gryde. Kog det forsigtigt igennem i ca. 10 min. Husk og pas på at det ikke koger over. Pres nu vandet fra husblasen og smelt den i den lune fløde. Afkøl massen helt. Kom den bagefter i en blender sammen med den grofthakkede chokolade. Blend det hele kort og fyld det bagefter på shotglassene. Sæt dem i køleskabet i nogen timer.

Figenpuré

Flæk vanillestangen på langs og skrab marven ud. Skær fignerne over på midten og tag frugtkødet ud ved hjælp af en ske. Kom det i en gryde sammen med juicen, rørsukkeret og vanillemarven samt stangen. Kog det godt igennem mens du pisker. Når alt sukkeret er opløst, sigtes det hele gennem en ikke for fin sigte. Afkøl puréen til den skal bruges.

Server panna cottaen afkølet med figenpuréen over.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk