Nudelsnask

DET BEHØVER DU

4-6 personer
Arbejdstid: ca. 30 min. Tilberedningstid: ca. 20 min.

3 spsk. Soja
Saft af ½ lime
2 tsk. sesamolie
1 spsk. revet ingefær
3 Kyllingebrystfileter
1 porre
2 peberfrugter
4 gulerødder
1 rød chili
ca. 100 g. bønnespirer
ca. 100 g. cashewnødder, usaltede
300 g. ægnudler
evt. fishsauce, sød chilisauce eller soja til tilsmagning.
Olie til stegning.

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. Bland en marinade af soja, limesaft, sesamolie og ingefær i en skål.
2. Skær kyllingebrystfileterne ud i bundrette stykker, og bland dem efterfølgende med
marinaden i skålen, og stil til side.
3. Hæk eller skær nu porren, gulerødderne og peberfrugterne i mundrette stykker, f.eks. i
tynde skiver eller i strimler, hak chilien fint og skyl bønnespirerne i en si og stil til side.
4. Sæt en gryde over med vand til nudlerne, og kog evt. en del af vandet i en elkoger for at
spare tid.
5. Sæt en lille pande på varmen, og rist de rå cashewnødder på den tørre pande, til de er
gyldenbrune og duftende. Sæt til side.
6. Tilsæt nudlerne det kogende vand, og hold øje med at nudlerne ikke bliver udkogte.
Når de er færdige hældes vandet fra, og der hældes en smule olie på nudlerne, så de
ikke klistrer sammen.
7. Opvarm nu en stor wok ved høj varme, og hæld et godt skævt olie i. Tilsæt nu de
marinerede kyllingestykker lidt ad gangen og brun dem af – de skal ikke gennemsteges
på dette stadie. Sæt de brunede kyllingestykker til side.
8. Hæld lidt mere olie i wokken, tilsæt nu porre, gulerødder, peberfrugter og chili og svits
dem godt igennem i 1-2 min. ved middelhøj varme.
9. Herefter tilsættes de brunede kyllingestykker igen til wokken og steger nu færdige
sammen med grøntsagerne i ca. 1 min.
10. De forkogte nudler tilsættes nu retten, og vendes sammen med kød og grøntsager.
11. Smag retten til med fishsauce, sød chilisauce og evt. lidt mere soja og tag den af varmen
når du er tilfreds med smagen.
12. Umiddelbart inden servering vendes de skyllede bønnespirer i retten – de skal nemlig
stadig knase, og de ristede cashewnødder drysses over.

”SMUMFE LÆKKERT!”

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk