Ovnstegte sommergrønsager

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det kommer sig ikke så nøje, hvilke grønsager man bruger til en ret som denne. I sommermånederne er alle grønsager saftspændte, milde i smagen og har kort tilberedningstid. Sørg blot for at der er en god blanding af grønsager, der bliver smeltende bløde og grønsager, der bevarer lidt bid. Bruger man ikke tomater i retten, kan man i stedet hælde lidt citronsaft over eller bruge citronbåde for at give retten lidt syre.
Man kan udmærket spise de ovnstegte grønsager som en selvstændigret med et godt brød, men den er også velegnet til ovnstegt kylling, grillet eller dampet fisk eller til stegen.

2 spsk olivenolie
4 slanke courgetter i splitter
3 porrer i lange skrå skiver
3 gulerødder i splitter
4 tomater i både
3 fed hakket hvidløg
3-6 kviste timian
1½ dl bouillon eller vin
30-40 g stærkt krydret salami i tynde skiver
30-40 g friskrevet parmesan

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 200ï‚°. Kom olivenolien i et stort ovnfast fad og kom alle grønsager og pølseskiverne i fadet. Drys med salt, peber, hvidløg og timiankviste og vend det hele godt sammen. Hæld bouillon ved og stil fadet i ovnen i 20 min. Tag fadet ud og vend grønsagerne forsigtigt. Drys med friskrevet parmesanost og stil fadet i ovnen igen til grønsagerne er møre og har taget farve. Slut evt. af med at grille grønsagerne for at give dem ekstra farve.
Server straks.

Tips
Grønsagssplitter kan man lave af alle ”langagtige” grønsager som fx courgetter og gulerødder. Princippet er det samme som når man spidser en tømmerblyant. Man skærer lange skrå snit af grønsagerne og drejer dem lidt for hvert snit.
Den stærke pølse kan fx være en italiensk pepporoni, en tyrkisk hvidløgspølse eller en spansk ditto.
Fadet kan udmærket stilles under kyllingen eller stegen i ovnen. Prøv fx at skær ryggen ud af en kylling, bred den ud på en ovnrist, pres en blanding af krydderurter og parmesanost ind under skindet og stænk den med citronsaft, salt og peber. Tilberedningstiden vil være ca. den samme som for grønsagerne.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk